Assortiment
Traiteur Roland heeft een zeer uitgebreid aanbod van meer dan 500 producten.
Een brede waaier aan vlees en kaas, bereide gerechten, charcuterie en fijnkost.
Onze beenhouwers en verkopers staan ter uw beschikking voor inlichtingen en begeleiden u graag in uw keuze.
Bekijk hieronder ons assortiment en bestel in onze online winkel.
Rund
Ons aanbod rundsvlees is zeer uitgebreid en van de beste kwaliteit. Onder andere volgende rassen zijn beschikbaar:
- Belgisch Witblauw
- Rubia Gallegea
- Charolais
- Limousine
- Gasconne
- Blonde d ’Aquitaine
Dry Aged Beef
De Dry-Aged methode ontstond in Amerika toen het geslachte buffelvlees getransporteerd werd. De buffels werden in wagons vervoerd in open lucht en daardoor verloor het vlees aan vochtigheid. Het vlees droogde dus op natuurlijke wijze. Na het natuurlijke proces kreeg het vlees een heel donkere kleur, vergelijkbaar met gestold bloed. De zwarte laag is in werkelijkheid heel droog en zorgt voor bescherming en bewaring van de binnenkant van het vlees. Bij consumptie werden de transporteurs zich al snel bewust van de smaakevolutie van dit vlees, zacht als boter en ondanks de diep donkere kleur vanbuiten, was het vlees binnenin mooi rood gebleven. Bovendien accentueert dit proces de smaak van het vlees aanzienlijk.
Vandaag is dit chemisch proces algemeen gekend en wordt het gebruikt in onze moderne slagerijen. Het is inderdaad mogelijk om rijpingskamers te installeren, zelfs wanneer de kosten hoog oplopen en wanneer de optimale voorwaarden voor rijping moeilijk te bekomen zijn. Eens in de rijpingskamer duurt het rijpingsproces tussen 21 en 60 dagen. In feite bederft het vlees op gecontroleerde manier. Dit kan een gewichtsverlies betekenen tot 30%.
Op smaakniveau zullen de aanwezige enzymen in het vlees het spierweefsel afbreken. Door het verlies aan vocht en het afbreken van spierweefsel verhoogt de concentratie van smaken en geuren in het overgebleven vlees. De smaak wordt steeds intenser. In Amerika noemt men deze smaak « almost gamey » (wild).
Kalf
Ons kalfsvlees komt van gerenommeerde leveranciers die streven naar topkwaliteit. De optimale verzorging van de kalveren leidt tot smaakvol kalfsvlees.
Varken
Traiteur Roland heeft voor u een speciaal ras van varken geselecteerd dat wereldwijd gewaardeerd en onderscheiden wordt: varkensvlees “Duroc d’Olive”. Dit varken is komt van de familie van de Red Durocs en van de Jersey Red (USA) en wordt gekarakteriseerd door zijn rode jas en zijn hangende oren.
Het vlees dat u bij Traiteur Roland vindt, dankt zijn fantastische kwaliteit aan de kruising tussen een witte rustieke zeug en een bruinzwart everzwijn. Het resultaat van deze kruising levert intramusculair vet op zodat het vlees donker en sappig is. Om deze smaak te bewaren, wordt de groei van de varkens vanaf de geboorte continu gecontroleerd en wordt olijfolie toegevoegd aan de voeding.
Lam
Alle lekkere stukken lamsvlees zijn verkrijgbaar: lamskoteletjes, lamskroon, lamsbouten (vers en klaar om te bereiden), lamsfilet.
Gevogelte
Onze gevogelte komt allemaal uit een “vrije loop” kwekerijen met het rode label. Dit label garandeert niet alleen een hoge kwaliteit, maar garandeert ook dat de dieren gekweekt worden met respect voor de omgeving en het welzijn van de dieren.
Wild
Tijdens het wildseizoen kan u kiezen uit een grote selectie wild:
- Gevogelte: fazant, eend, patrijs…
- Een ruim assortiment wildpatés: ree, fazant, houtduif, patrijs, haas, everzwijn…
- Vers: ree, hert, everzwijn…
- Klaargemaakt: reefilet, hertenfilet, everzwijnfilet, fazant…
BBQ
Traiteur Roland is een echte BBQ-specialist. Een aantal BBQ-formules aan zeer democratische prijzen, maken het u makkelijk om een BBQ te organiseren.
De Junior BBQ is speciaal samengesteld om ook de jongeren aan hun trekken te laten komen. Een grote hoeveelheid brochettes laat toe om uw BBQ à la carte samen te stellen.
Een assortiment salades, in een formule “Classic” en een formule “Gourmet”, maken ons aanbod compleet.
Bekijk de BBQ-folder >
Fondue
De Fondue Mix bestaat uit een assortiment sappige en botermalse vleesblokjes van eerste kwaliteit: rund, kalf, kip aangevuld met een assortiment fondueballetjes.
Steengrill
Extra malse vleeslapjes om op een steen te bakken, geschikt en gegarneerd op een schotel: rundsvlees van eerste kwaliteit, kippenlapjes, kalfslapjes, mini Chipolata, mini Brochette.
Gourmet
U kan kiezen uit verschillende formules: Classic, Italiaans, Wild, Degustatie en onze specialiteit: Degustatie Gourmet Dry Aged.
Ook onze juniors hebben hun eigen gourmetschotel.
Bekijk de Gourmet-folder >
Raclette
Lekkere Zwitserse Raclette kaas, met een assortiment aan fijngesneden vleeswaren zoals Grison, gerookte hesp, Noix de Savoie.
Verrassingsbrood
De verrassingsbroden bevatten 35 tot 85 mini sandwiches. U kan kiezen uit verschillende soorten: Budget, Klassiek, Style, Kaasmeester, Breughel, Italiaans, Visser of Roland.
Elk verrassingsbrood bevat een ruim assortiment belegde mini sandwiches. Met onder andere paté, kaas, krabsla, gerookte zalm, Pastrami en zoveel meer.
Bekijk de Pain Surprise-folder >
Koud buffet
Onze koude buffetten zijn een feest voor het oog en de smaakpapillen. Vanaf 8 personen kan u kiezen uit verschillende formules: Buffet Roland, Fijnproeversbuffet, Italiaans Buffet, Prestigebuffet en tenslotte het Buffet Deluxe Show met onder andere Kreeft “Belle Vue”. U kiest zelf uw salades uit onze uitgebreide lijst salades.
Bekijk de Koud Buffet-folder >
Warm buffet
Vanaf 10 personen kunnen wij zorgen voor een uitgebreid warm buffet. U kan zelf uw warm buffet samenstellen door een keuze te maken uit onze lijst warme gerechten. Bovendien bepaalt u zelf of u puree, Gratin Dauphinois of rijst wil als aanvulling.
Het Italiaans warm buffet bevat onder andere gerechten zoals Lasagne, Penne à l’Arrabiata, Osso Bucco, Cannelloni, Tagliatelles met Scampi’s en Saffraan.
Bekijk de Warm Buffet-folder >
Aperitiefhapjes
Onze aperitiefhapjes zijn zeer verzorgd en gevarieerd. Maak uw keuze uit koude toastjes, Chinese lepelhapjes, gevulde borrelglaasjes of een combinatie.
U kan ook kiezen voor onze tapasborden (Basic of Deluxe), ons aperitiefbordje of ons antipasti bordje.
Bekijk de Aperitiefhapjes-folder >
Dessert
Wil u een lekkere lunch of diner afsluiten met zoetigheden? Dan biedt Traiteur Roland u een ruim assortiment aan mini gebakjes.
Vanaf 6 personen verkrijgbaar.
Walking dinner
U bepaalt zelf welke gerechten u wil voor uw Walking Dinner. Kies zelf 4 hapjes uit een hele waslijst. Onder andere Grijze Garnalen uit Oostende, Groenten tartaar, Rivierkreeftjes, Nordic Salmon, Magic Rosbief zijn enkele van de mogelijke opties.
Bekijk de Walking Dinner-folder >
Kaasschotels
Onze kaasschotels bevatten een overheerlijk assortiment kazen van diverse origine. Professioneel geschikt en afgewerkt met vers fruit, noten en gedroogde vruchten. Onze kaasschotels zijn te verkrijgen als maaltijd of als dessert.
Panklaar
Een zeer uitgebreid assortiment aan panklare gerechten vindt u bij Traiteur Roland. Wij bieden u keuze uit tientallen panklare gerechten. Een kleine greep uit ons assortiment: Zwitserse Steak, Américain préparé, hamburgers, worsten, gevulde tomaten, blinde vinken, Cordon bleu en ga zo maar door.
Klaar om te eten
Maak het u zelf makkelijk en kies voor een van onze lekkere klaargemaakte gerechten. Wij nemen het klaarmaken voor onze rekening, u moet gewoon opwarmen en genieten! U kan kiezen uit een heel aanbod aan klaargemaakte gerechten waaronder Vol-au-vent, Waterzooi, varkensvlees zoetzuur, Zalm, Tongrolletjes, stoofvlees en zoveel meer.
Specialiteiten
Traiteur Roland houdt de Brusselse tradities in eer door een aantal typisch Brusselse gerechten aan te bieden. Alom gekend en geprezen zijn de in huis gemaakte Choucroute en een zeer ruim assortiment worsten met verschillende vullingen.
Wijnen
In samenwerking met Dewit Wines, werd een ruim assortiment smaakvolle wijnen samengesteld. Deze lekkere wijnen passen perfect bij onze producten. Bij elke wijn vindt u met welke gerechten u deze wijn kan combineren. Ons gamma bevat witte wijnen, rosé wijnen, rode wijnen en sprankelende wijnen.
Ontdek onze Wijnkaart.